Az oldal szerkesztése szünetel!

Az oldal szerkesztése bizonytalan ideig szünetel, vagy végleg leállt! A hírek nagy valószínűséggel nem fognak frissülni mint eddig... A tartalom fent marad az oldalon, de ez nem jelenti azt,  hogy minden  tartalmat ellehet lopkodni más oldalakra!
Kérek minden látogatót ehhez tartsa magát!

 

Írta: Thomas | 07-09|

 

Új hónap varázslója

Új hónap, új boszorkány. Októberben Idris Oakby-t ismerhetjük meg J. K. Rowling hivatalos honlapján. Íme a névjegye!
Idris Oakby
1872 – 1985
Ő alapította meg a KTT-t (a Kvibliket Támogató Társaságot).

Írta: Amanda | 10-06|


 

Szavazz!
Szavazhatsz az oldalra a Lumos által megszervezett Fejvesztett Futam toplistában az oldalunkra.

Az oldal egy ideig kisebb nagyobb kiesésekkel nem lesz frissítve valószínűleg. Ugyanis jövő héten nem leszek gépközelben, a társszerkesztők pedig nem aktívak bizonyos okok miatt.

Mindenkinek jó nyarat kívánunk!

Írta: Thomas | 07-28|

 

Az utolsó Harry Potter kötetről


A puhafedeles "Félvér Herceg" megjelenése alkalmából J. K. Rowling a Királynő születésnapi partiján néhány eddig még soha nem hallott információt
mondott el.

Azt márt tudhattuk, hogy az utolsó fejezet már 1990 óta készen van, és biztos helyen elzárva várja a kiadást - de most az is kiderült, hogy...
"Egy kicsit változtattam rajta. Egy szereplő megmenekült. De kettő másik viszont meghalt, akiket életben szerettem volna hagyni. Mégpedig a fontos szereplők között. Hiába, mindennek ára van, és most a megtestesült gonosszal állunk szemben, aki nem vesztegeti az idejét a mellékszereplőkre."

Harry túléli az utolsó kalandját?
"Soha nem terveztem, hogy az első hat kötetben meghaljon, hiszen mindig is hét kötettel számoltam, és ezt be is akartam fejezni. Ennek ellenére teljességgel meg tudom érteni azokat az írókat, akik megölik a főhősüket, hogy soha senki más ne írhasson róluk. Így az író halála után sem fogja senki sem visszahozni a szereplőt."
Hogy áll az írással?
"Azt hiszem, elég jól haladok, de ezt persze lehetetlen megmondani, amíg egészen a végén nem tart az ember. Ott pedig még nem tartok."

Lesz-e élet a Harry Potter után?
"Szomorú vagyok, hogy ez lesz az utolsó könyv. Az azért biztos, hogy soha többet nem írok regényt Harry Potterről. Nem lesz könnyű nélküle élnem, de meg fogom találni a módját."
Forrás: Mézesfalás

Írta: Thomas | 06-28|


 

Boldog Születésnapot!

Rowling beszámolt egy születésnapról oldalán.
A születésnapos nem más mint Dobby a házimanó.

A házimanónk rövid élettörténete:
Dobbyt először a titkok kamrája c. könyv elején ismerhettük meg amikor ellátogatott Harryékhez, hogy megmondja neki; nem mehet vissza Roxfortba. Ezután többször is törekedett megakadályozni, hogy ott maradjon de nem sikerült. Harry az év végén segített neki felszabadulni és ezután a Roxfort konyháján dolgozott, és segédkezett Harrynek.

További sok-sok boldog születésnapot kívánunk az ünnepeltünknek!

Forrás: JKRowling.com

Írta: Thomas | 06-28|


 

Roxfort gyufaszálakból


Egy kitűnően élethű makettet készített el a "Gyufaszál Csodák".
A makett egy spanyol  múzeumban lesz látható.
A modellről készült képeket megtekintheted a Mugglenet oldalán:

Első kép
Második kép
Harmadik kép
Negyedik kép

Forrás: Mugglenet

Írta: Thomas | 06-20|


 

Speciális effektek
A Veritaserum nemrégiben egy éredességről  számolt be. A BUF Special Effects közölte azokat a képeket amelyek mutatják milyen technikával készítették el az egyes filmjeleneteket. Két jelenetről van szó; Harry beszélget a tűzbéli Siriussal, Mordon átváltozik az ifjú Barty Kuporrá. A képeket megtalálhatod itt, a "BUF" oldalán.

Írta: Thomas | 06-20|


 

Új a Hónap varázslója
Rowling hivatalos oldalán, mint mindig megint új híres boszorkány neve és leírása szerepel az oldalon. A következő információk olvashatók róla:

Daisy Hookum
1962-napjainkban is él
Mágiamentes életet élt és ezután megírta "Az élet mugliszemmel" c. könyvét, ami nagy sikert hozott neki.
Férje Tilden Toots, aki a hírességek kertésze.

Írta: Thomas | 06-02|


 

Születésnapi ajándék!
Mivel az oldal 4 éves lett egy kis meglepetéssel örvendeztetünk meg bennetek. (Az tőletek függ ajándéknak veszitek-e) Ez leginkább a honlap tulajdonosokra vonatkozik. Az oldalon ugyanis mostantól bannercserét lehet végrehajtani.

Erről bővebben a HPW menüpont/ Bannercsere rovatnál!
A beküldött linkeket bal oldalon a Linkek menüpontnál a "még több link>>>"-re kattintva tudod megnézni.
Plusz dolog, hogy új bannereink is lettek.

Írta: Thomas | 05-30|


 

Frissítés
Új információk kerültek fel az oldallal kapcsolatban a Harry Potter wolrd menü / Az oldal története című rovatban.
Új receptek az Extrák / Receptek rovatban!
 - Három Seprű Málnaturmix
 - Madam Rosmerta limonádéja

Írta: Thomas | 05-14|


 

Az oldal születésnapja
Közeleg a tavasz vége, a nyár eleje...Ennyi adat maradt fenn a HPW születésnapjáról. Mivel a meterológiai tavasz vége május 31.-e úgy döntöttünk ez lesz az oldal születésnapja! Tehát akkor az oldal 4 teljes éve bolondítja a Harry Potter rajongókat! A 4 év alatt kb. 130 000 látogató volt és egy évet ezzel nem számoltunk bele!
Köszönjük ezt a sok látogatót!

Írta: Thomas | 05-14|


 

Alan Rickman film az RTL Klub-bon
Csütörtökön (május 11.-én) 21 órakor "Drágán add az életed!" c. film lesz az RTL Klub-bon, Alan Rickman (Potter filmekben: Perselus Piton) szereplésével aki Hans Grubert alakítja megint a "gonoszok" oldalán. egyébként ez Alan első filmje, amibe szerepelt.
A film hossza 127 perc lesz.
A film tartalma:
John McClane nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbehozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérû Hans Gruber vezényletével ugyanis arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget több száz milliónyi kötvényétől. John McClane felesége, Holly pedig a Nakatominál dolgozik és munkatársaival éppen a karácsonyi mulatságon ünnepli meg a cég eddigi történetének legsikeresebb esztendejét. McClane türelmesen vár arra, hogy a munkahelyi buli véget érjen, miközben a terroristák gond nélkül behatolnak a szinte üres épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét, amelyben a kötvények rejlenek. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiusítsa tervet. Nem könnyű feladat, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik a macska-egér harc...
Forrás: TvFilm.Hu (a film tartalma és egyéb információk)

Írta: Thomas | 05-09|


 

Mágikus kalózok
Sajnos új részleg került fel oldalunkra. elszomorító hogy egy ilyen részleget kellett nyitnunk de vannak olyan emberek akik lopnak... Hát ez van. Idáig csendesen tűrtük a lopásokat de most betelt a pohár. A másoló oldalakat "Mágikus Kalózok" névre kereszteltük. Márt oldal is található rajta...
 Ezt a menüpontot a HPW menü/Mágikus kalózok hivatkozás alatt találod! Felhívjuk a tolvajok figyelmét hogy az oldalon ugyan nincs kiemelve de fel van tüntetve és nem "rizsa" hanem elég fontos dolog. Aki nem tudná a lap alján található. Vagy aki nem tudja legörgetni mert esetleg nem igazán "érdekli" idézem: "Az oldal tartalmát csak akkor teheted ki más weblapokra ha a Főszerkesztőtől erre engedélyt kérsz és megengedi! Ha engedély
nélkül kiteszed és észrevesszük akkor vállalnod kell a következményeket!"
A gportálos oldalak akik lopnak (úgy tudom) azok márt megsértik a regisztrációs szabályzatot. (Ezt itt megtalálod)

Ezért kérek mindenkit, hogy ne lopjon az oldalról, és tüntesse fel saját tartalomként. Senki nem örülne ha az ő munkájával tenne valaki ilyet! És még egy dolog: ha lopsz akkor az oldal ahonnan veszed nem "Forrás"! Mert márt ilyenre is volt példa. Ha valamit elszeretnél kérni írj mailt nekem (tamas0127@citromail.hu) Ha valakinél pillanatnyilag található fekete tartalom jelentkezzen az e-mailen így könnyebben megússza mintha mi irogatnánk a vendégkönyvébe vagy az emailjére! Remélem mindenki tudomásul vette amit mondtam; lopni nem szép dolog az életben is büntetik. Nem szeretném tovább pazarolni a tintát csak egy dolgot kérek: NE LOPJ!
Előre is köszönjük mindenkinek!

Írta: Thomas | 05-02|


 

Új a hónap varázslója
Rowlingnál mint minden hónap elején megint új varázsló lépett színre.
Mostani választottja:

Fabius Watkins
1940-1975
A Montrosei Szarkák nevű kviddicscsapat legendás kapitánya és hajtója volt. Egy helikopterrel ütközött és így halt meg.

Írta: Thomas | 05-02|


 

Delma varázstábor

A Delma nyereményjátéka most varázslatosra sikerült. Megnyerhetsz egy Delma Varázstábor nyaralást vagy ajándékcsomagot ha beküldesz SMS-ben egy 8 jegyű kódot ami a Delma termékek fedelén található.

Azt egyenlőre nem tudni mi van a Varázscsomagban de ha látogatod a Delma.hu oldalt akkor talán megtudhatod. Részletesebb információkat szintén itt találsz!

Írta: Thomas | 04-27|


 

Megújult kinézet

Bátorkodtam új desingt csinálni az oldalra mert márt elég régi volt az előző. A kinézetet kivételesen én készítettem. A tartalom kicsit bővült, az extrák menübe megújult a Szereplők rész... A "Harry Potter World" feliratra kattintva visszajuthatsz a hírekhez. (teljes verziónál)

Írta: Thomas | 04-24|

Régebbi hírek az archívumban!